Rochdale behoudt inzicht met het datawarehouse van CNS

Rochdale (www.rochdale.nl) is een woningcorporatie met 40.000 verhuurbare eenheden in Amsterdam en omgeving. Rochdale houdt zich in eerste instantie bezig met de verhuur, het beheer en het onderhoud van woningen voor huishoudens die vanwege hun inkomen ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaalbare en kwalitatief goede woonruimte. 

kantoor-rochdale-m

DDaarnaast zet Rochdale zich in voor huisvesting voor senioren, minder validen, grote gezinnen en studenten. Ook is Rochdale actief op het gebied van nieuwbouw en renovatie en voert zij projecten uit op het gebied van stedelijke vernieuwing.

Het huidige Rochdale is in 2004 door een fusie tot stand gekomen en werkte als resultaat met twee primaire systemen, Centric WocasX en NCCW CASA-BIS. Uiteindelijk waren beide pakketten aan vervanging toe en koos Rochdale voor NCCW First NOA. Hoewel het data warehouse van CNS al werd gebruikt om de data in WocasX en CASA-BIS te ontsluiten, wilde Rochdale zich verzekeren of dit ook in de nieuwe situatie de juiste keuze was.

Uiteraard wilde Rochdale een goede ontsluiting van de data in NCCW First NOA. Daarnaast was het essentieel dat de data uit WoningNet en Cegeka Pharos geïntegreerd kon worden. Ook wilde Rochdale de mogelijkheid houden om dagelijks de data in het data warehouse te verversen. Na een selectietraject waarin meerdere oplossingen werden betrokken, besloot Rochdale om door te gaan met het datawarehouse van CNS.

“Ten eerste waren we erg tevreden over onze relatie met CNS.”, legt Willem Hop, functioneel beheerder bij Rochdale, uit. “Zij begrijpen hoe een woningbouwcorporatie in elkaar zit. Ze zijn ook altijd heel snel met het invullen van onze eisen en wensen. Bovendien was de ontsluiting van NCCW First NOA standaard beschikbaar. Het bleek voor ons nog steeds het beste product op de markt te zijn.”

Ik zou willen dat elke IT leverancier werkt zoals CNS.
Willem Hop, functioneel beheer, Rochdale

Met de bestaande connectie naar NCCW First NOA was het grootste deel van de implementatie in korte tijd voor elkaar. De aanpassingen die voor Rochdale op maat zijn aangebracht namen ook niet veel tijd in beslag.
“CNS werkt met vaste contactpersonen die vrijwel altijd bereikbaar zijn.”, vertelt Willem Hop. “Dat werkt gewoon erg prettig. Ik hoef iets maar één keer uit te leggen en de oplossing is hierdoor sneller en beter. Uiteraard gebeurt het wel eens dat onze contactpersoon niet aanwezig is, maar dat wordt dan goed opgevangen door de overige mensen op de supportdesk.”

Het nieuwe data warehouse bevat data uit NCCW First NOA, Cegeka Pharos, Cegeka Diskis en WoningNet. De rapportage naar het management bestaat uit informatie over frictieleegstand, mutatiegraad, huurachterstand en derving. Binnenkort wordt de rapportage over beheerkosten versus budget, formatieplaatsen, ziekteverzuim en onderhoud opgeleverd. Met de integratie van de informatie uit Cegeka Pharos en NCCW First NOA in het data warehouse wordt het mogelijk om tot op VHE-niveau het totale onderhoud, zowel dagelijks als planmatig, te analyseren.

“Het werken met de oplossingen van CNS geeft ons de mogelijkheden die we nodig hebben om zelf rapporten samen te stellen.”, aldus Willem Hop. “Omdat we onze eigen definities kunnen toepassen binnen de rapportage, kunnen we precies die informatie eruit krijgen die we nodig hebben. Zo kunnen we rapporten maken over de huurachterstand gebaseerd op de aanmaan-acties die door Rochdale worden gehanteerd. Dit bleek niet bij alle producten die we hebben bekeken mogelijk te zijn.”

“De combinatie van de producten met de uitstekende service die CNS ons biedt, geeft ons de Business Intelligence oplossing die we nodig hebben.”, vervolgt Willem Hop “ Hiermee bieden we ons management de rapportage die nodig is voor een constante verbetering van de bedrijfsvoering.”

Samenvatting

Woningcorporatie met 40.000 woningen in Amsterdam en omgeving.

Toepassingen
 • Wonen
 • Financiën
 • Onderhoud
 • Personeel
Producten
 • WoningbouwDWH
 • WoningbouwETL
Koppelingen
 • cegeka-dsa Empire
  WoningNet
  Cegeka Pharos
  Cegeka Diskis
 • DWEX
 • DWEX Portal